Haberler
Dizel jeneratör setlerini kurarken aşağıdaki hususlara dikkat ediniz.
1. Kurulum yeri iyi havalandırılmalı, jeneratör tarafında yeterli hava girişi olmalı ve dizel motor tarafında iyi hava çıkışları olmalıdır. Hava çıkışının alanı, su deposunun alanından 1.5 kat daha büyük olmalıdır.
2. Kurulum sahasının etrafındaki alan temiz tutulmalı ve yakına asidik, alkali ve diğer aşındırıcı gazlar ve buharlar üretebilecek nesneler yerleştirmekten kaçınılmalıdır. Koşullar izin veriyorsa, yangın söndürme cihazları teçhiz edilmelidir.
3. İç mekanlarda kullanılıyorsa egzoz borusu dış mekana bağlanmalıdır. Boru çapı ≥ susturucunun egzoz borusunun çapı olmalıdır. Düzgün egzoz sağlamak için boru dirseği 3'ü geçmemelidir. Yağmur suyu enjeksiyonunu önlemek için boruyu 5-10 derece aşağı doğru eğin; egzoz borusu dikey olarak yukarıya monte edilirse, bir yağmur örtüsü takılmalıdır.
4. Temel betondan yapıldığında, ünitenin düz bir temele sabitlenmesi için kurulum sırasında seviyesini ölçmek için bir seviye kullanın. Ünite ile temel arasında özel titreşim önleyici pedler veya ayak cıvataları olmalıdır.
5. Ünitenin gövdesi güvenilir bir koruyucu topraklamaya sahip olmalıdır. Nötr noktasının doğrudan topraklanması gereken jeneratörlerde, nötr noktası bir profesyonel tarafından topraklanmalı ve yıldırımdan korunma cihazları ile donatılmalıdır. Nötr için şebeke elektriğinin topraklama cihazının kullanılması kesinlikle yasaktır. Nokta doğrudan topraklanmıştır.
6. Jeneratör ile şebeke arasındaki çift yönlü anahtar, ters güç aktarımını önlemek için çok güvenilir olmalıdır. İki yollu anahtarın kablolama güvenilirliğinin yerel güç kaynağı departmanı tarafından denetlenmesi ve onaylanması gerekir.
7. Başlangıç aküsünün kabloları sağlam olmalıdır.